Apple Music Sen mi Büyüksün, Spotify mı?

Comments (0) Genel

The Wall Street Journal haberine göre Amerika’daki ücretli olarak Apple Music kullanan üye sayısı Spotify kullanıcısına göre daha fazla. Azılı rakiplerinden biri olan Spotify’ı geçen Apple Music bu farkı 2019 yılı başlarında açmaya başladı. Amerika’da şubat ayında Apple Music 28 milyon Premium üyeye sahipken Spotify 26 milyonda kaldı.

Her ne kadar Apple Music, Amerika’da Spotify’ı geçse de, küresel çapta Spotify’ın yükselişi devam etmekte.

Yeni Premium üye kazanma savaşında da Apple Music Spotify’a göre daha hızlı. Yine de bu hesaba deneme sürümünü ve ücretsiz olarak uygulamaları kullanan üyeler eklendiğinde Spotify toplamda daha fazla üyeye sahip. Şubat 2018’de The Wall Street Journal tahmini ise şöyleydi; Apple Music Spotify’ı eninde sonunda geçecek ama Spotify’ın Hulu ve Showtime paketleri sunması Amerika’da lider konumda kalmasını bir süre daha sağlayacak. Apple Music ise Spotify gibi video stream platformlarından biriyle henüz ortaklık kurmadı.

Müzik endüstrisinin işleyişini tamamen değiştiren dijital müzik platformları arasındaki rekabet gün geçtikçe artıyor. Bu rekabette en büyük iki rakip Apple ve Spotify olsa da arkalarından gelen Tidal gibi platformları da göz ardı etmemek gerek. Bakalım ilerleyen günlerde müzik platformları cephesinde nelere tanık olacağız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir