ANT: Geçmiş ve Gelecek bir arada

Comments (0) Albüm, Bizim Sahneler, Genel

Ilgaz Fakıoğlu ile sevgili dostlarımın projesi olan YARIMADA vesilesiyle tanışma fırsatı bulmuştum. YARIMADA şimdilik ara verse de, kendisi gerek solo projesiyle gerekse de yeni projesi ANT ile müzikal yolculuğuna devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ayhan Asar ile yeni projesi ANT’dan ilk single’ını çıkardı. Single CES Yapım etiketiyle dinleyicilerle paylaşıldı.

ANT öncelikle bize ne vaat ediyor? Bu soruya cevap vermek, hele sadece single ile cevap vermek oldukça zor, ancak yine de bir takım ipuçları bu single’da saklı olduğunu düşünüyorum. Kendileri ANT’ın yolunu deneysel elektronikten beslenen, fakat aynı zamanda gitarın düşük tonda yer aldığı bir müzik olarak tanımlıyorlar.

İlk single “Ben” bu formülün oldukça belirgin olduğu bir parça olarak değerlendirilebilir. Elektronik sesin ambient ve oldukça minimal bir formda olduğu parça, Ayhan’ın yer yer rap vokalleriyle desteklenmiş.  Dolayısıyla şarkının genel formatının karanlık ve minimal bir yaklaşımı barındırdığı fazlasıyla gerçek. Özellikle bestenin sonunda yer alan “geleneksel”  gitar solosu şarkının akışına oldukça iyi yakışmış. Ancak benim gibi IDM severler için özellikle elektronik altyapıların biraz daha komplike olsa, daha mı iyi olur acaba demekten kendimi alamadım. Bu benim oldukça kişisel yorumum. Kuşkusuz bu yorumu sadece ANT için değil, çoğu yerli proje için saklı tuttuğumu da ayrıca belirtmek isterim.

İlk single “Ben” ile ANT bize vasat üstü bir başlangıç sunuyor ve gelecek adına iyi sinyaller veriyor. Dolayısıyla önümüzdeki maçları beklemekten başka bir şey kalmıyor gün sonunda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir