Sanatçılardan Kınama Bildirisi

Comments (0) Genel, Güncel

Geçtiğimiz günlerde Ankara, Çubuk’ta Şehit cenazesi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan  linç girişimi nedeniyle içerisinde birçok değerli müzisyen, oyuncu ve yazarın bulunduğu bir grup sanatçı bir kınama bildirisi kaleme aldı. Bildiride Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten sanatçılar; ötekileştirici ve ayrıştırıcı dilin ülke siyasetinden uzak kalarak, özellikle ülke siyasi ikliminin birleştirici bir üslupta olması gerektiğini vurguladılar.

Bildirinin tam metni;

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimi, kutuplaştırma siyasetinin ve nefret dilinin toplumdaki yansımasını ve son derece tehlikeli sonuçlarını bir kez daha ortaya sermiştir.

Bu saldırı göstermiştir ki; ayrışmaların sorumsuzca körüklenmesi, ülkemizi, geçmişte yaşadığımız ve yaralarını henüz saramadığımız toplumsal acılarla her an karşı karşıya bırakabilir.

Saldırının failleri, azmettiricileri ve varsa görevini yapmayan tüm yetkililerden derhal hukuk önünde sürdürülen bu utanç verici gerilim sona erdirilmelidir.

Huzur ve barış içerisinde yaşayabileceğimize dair umudumuzu kaybetmediğimiz ülkemizin, içine sürüklendiği kutuplaşma ve gerilim ikliminden bir an evvel çıkması gerekmektedir.

Bu çerçevede biz aşağıda imzası bulunan yurttaşlar, Sayın Kılıçdaroğlu ve heyetine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, tüm yetkilileri şiddeti besleyen ötekileştirici söylemlerden uzak, birleştirici ve sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyoruz.

Bildiri metnine imza atan sanatçılar;

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir