Damon Albarn: “Müzik Daha Politik Olmalı”

Comments (0) Dünyadan, Genel

Blur, Gorillaz ve The Good, The Bad & The Queen gruplarının kurucusu İngiliz müzisyen Damon Albarn, The Good, The Bad & The Queen’in geçtiğimiz kasım ayında çıkan Merrie Land albümü üzerine konuştuğu bir röportajında albümün siyasi referanslar barındırmasını vurguladı.

Çalkantılı Brexit tartışmalarının peşinden yazılan albümün 2016 Brexit referandumuna dair yansımalar sunduğunu söyleyen Albarn, kendisinin gösterdiği bu tutumun diğer müzisyenler tarafından da yapılması gerektiğini ve müziğin siyasi bir tutum içermesinin önemini vurguladı. Böyle bir tutum içerilmemesini ise üzücü olduğunu ifade etti.

Politik kaygı güdülmeyen müzik için “selfie” müzik tanımlamasını yapan Damon Albarn, 2015 yılında da bir başka röportajında benzer görüşleri ortaya koymuştu. Albarn, 4 yıl önceki röportajında müzisyenleri etraflarında olup bitenlerden bahsetmedikleri, yavanlıkları için eleştirmiş ve dönemi selfie jenerasyonu olarak nitelendirmişti.

O zamandan bu zamana gerçekten pek de bir şeyin değiştiği söylenemez. Ayrıca anlıyoruz ki dünyanın hangi köşesine giderseniz gidin selfie müzik yapanlarla karşılaşmak mümkün. Albarn’ın eleştirdiği müzisyenler çok da uzağımızda değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir