Hayırlı Cumalar // 20.09.2019

Comments (0) Genel, Hayırlı Cumalar

20 Eylül 2019 tarihli Hayırlı Cumalar seansımızda yerli hip hop sahnemizde oldukça iyi bir gün geçirdiğimizi söylememiz mümkün. Ceg‘den Kayra‘ya birçok isim bugün oldukça güzel parçalar paylaşıma sundu.

 

 Ceg – Sokaklar: 

Mahkeme süreçlerini geride bırakmaya çalışan Ceg, seri üretime başladı. “Cegıd” mahlasını taşırken yaptığı parçalara uzaklaştığını söyleyen dinleyicileri, “Sokaklar” şarkısıyla geri adım atabilir.

 Server Uraz ft. Dehhan – Selim Muran – Sana Söz: 

Epidemik etiketiyle çıkan parça Server Uraz’ın albümden sonraki single çalışmalarına devam eder. Dehhan ve Selim Muran’ın da çeşitlilik kattığı parçanın klibi ise izlenilesi.

 Murda ft. Ezhel – AYA: 

Uluslararası piyasaya “yavaş yavaş” açılan Ezhel, “Olay” olan “Olay” parçasının ardından Murda ile bir diğer parçasını yayımladı. AYA, şu açıdan da önemli: Beatte Afrobeat esintilerini görebiliyoruz. Trap akımından sonra yayılmaya başlayan Afrobeat hakkında yeni bir yazı da gelecek.

 Şehinşah ft. Hidra – İmza: 

Şehinşah, Hidra ile Karma Company adında bir plak şirketi kuruyor. İkili öncesinde de çalışmalarına devam ediyor. Kariyerinin başındaki, o tarz Şehinşah sesine son parçalarında daha fazla rastlıyoruz ve bu devam edecek gibi.

 Farazi ft. Kodes Kahra – Kaybetme Sanatı: 

Beat, sözler son derece başarılı ve parça sizi karanlığına hapsediyor. Bu tarzı tutanlara birebir!

 Gang Starr ft. J. Cole – Family and Royatly: 

Son dönemde her işini çok beğendiğimiz için sıkıldığımız(!) J. Cole, bir düetle daha karşımızda ve seviyenin çıktığı nokta korkutucu.

 KÖK$VL – Ötede Dur: 

Yepyeni, herkesten farklı, hatta ABD’deki müadillerinden bile, KÖK$VL kendi kitlesini oluşturdu ve ilerlemesine de devam ediyor. Red Keys Music’in en “tutan” sanatçısı da olabilir.

 Plase: Kemba  – Gilda (Albüm) 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir