Kolektif Mix: Sevmek İstiyorum “calling edition”

Comments (0) Genel

Korhan Futacı sevgisiyle karantinaya devam ediyoruz.

Futacı, karantinanın başından itibaren her güne bir video / bir şarkı konseptiyle tüm karanlık ruhunu bizim de kafamıza kafamıza çarptı. Korhan Bey’in Instagram hesabından çılgıncasına takip edebilirsiniz bu deli işini. Bu işi aslaaaa es geçmeyeceğim aslaaaaa. (Kendime not: Bunun hakkında yazacağım.)

Karantinadan bıktık artık derken, kaşla göz arasında @callingmag ile ortak bir de şarkı yapmışlar hemen. Korhan Futacı (saksafon), İdil Meşe (vokal), (Alper Ersönmez (Bass) Çağrı Sertel (Klavye), Da Poet (Rap Vokal): Sevmek İstiyorum.
Parça Erkut Taçkın’ın 1975 çıkışlı yerli malı jetro tull esintili eseri. Orijinal parça flütle delirtiyor. Mehmet Teoman’ın yazdığı sözleriyle; sevmek isterken, her şeyi ama her şeyi sorgulamayı sağlıyor. Karantina ekibinin yaptığı müzik ile biraz daha modernize edildiğini görüyor / duyuyoruz. Korhan Futacı sevgim yüzünden her yaptığı işe torpil geçmek istesem de zaten eniyisini yaptığı için buna da gerek kalmıyor.

Erkut Taçkın, Türk rock müziğinin ilk temsilcilerinden. Asker bir müzisyen ya da müzisyen bir asker… Deniz Harp Okulu Bandosu ile müzik hayatına başladı. 1962’de Almanyaya, fabrika işçisi olarak gitti. Orada Durul Gence ile kurdukları, Erkut Taçkın ve Durul Gence Quintet grubuyla bir süre çaldı. Acı vatan Almanya’dan döndükten sonra ise Türkiye’de beat müziğin öncüsü oldu.Parçanın modernize edilmiş hali Instagram tv’den izlenmek üzere hemen aşağıda. Ben biraz sevmek istiyorum izninizle.

View this post on Instagram

Dönemin müziklerini müthiş bir şekilde yansıtan #Aşk101 dizisinin ilk bölümünde yer alan, 1975 yılında Erkut Taçkın’ın seslendirdiği "Sevmek İstiyorum" şarkısını yeniden duymak bizi kalbimizden vurdu. Bu şarkıyı bugünün şartlarında, farklı müzisyenlerin kolektif katılımıyla tekrar yorumlasak nasıl olur diye yola çıktık. Beş müzisyenle birlikte, herkesin bir başkasının ne yaptığını veya yapabileceğini hayal etmesiyle ortaya bir şey koyduk. Tüm görüntüler calling ekibi ve müzisyenler tarafından sınırlı yaşam alanları içerisinde anlık olarak kaydedildi, yazıldı, çizildi. Zamanlar, müzisyenler, düzenlemeler değişse de özümüz aynı; sevmek istiyoruz. ❤️ – Alp Ersönmez: Aranjör, Bas Gitar @ersonmezalp Çağrı Sertel: Klavyeler @cagrisertel Korhan Futacı: Saksafon @korhanfutaci İdil Meşe: Vokal @idilmese Da Poet: Rap, Vokal Kayıt, Yardımcı Aranjör @dpdapoet Proje @callingmag @netflixturkiye Yapımcı: #callingmag Yönetmen: @dilekaltan Sanat yönetmeni: @gumrahsengun @canzeydan Proje yönetimi: @canzeydan @denciris Drone: @canzeydan

A post shared by calling community (@callingmag) on

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir