Gavin Hayes: “Yeni Dredg Albümü Daha Rock Sound’lu Olacak”

Comments (0) Dünyadan, Genel

Uzun süredir yeni çalışmalarda bulunmayan alternatif rock grubu Dredg, Aralık 2019’da yeni albüm hazırlıklarını başladığını duyurmuştu. Hayranlarını oldukça heyecanlandıran bu haber ile grup en son 2011’de çıkardıkları albümünden tam 8 yıl sonra suskunluğuna bir son vermeyi hedefliyor.

Grubun vokali Gavin Hayes, albümün detaylarını geçtiğimiz günlerde katıldığı The Barnshow Podcast adlı podcast yayınında paylaştı. Bu podcast’te yeni albüm dışında grubun verdiği uzun ara, dinleyicilerinin Chuckles and Mr. Squeezy albümüne verdiği tepkiler ve yeni albümlerine bu sefer nasıl yaklaşacaklarına değindi. Konuşulanların arasında dinleyicilerini mutlu edecek en önemli şey, kuşkusuz pop ve elektronik tandanslı son albümlerinden ziyade,  daha rock bir sound’a sahip olacağı olsa gerek.  Hayes’in 8 yıllık ara ve yeni çalışmaları hakkında söyledikleri şu şekilde;

“Biz beraber müzik yapmayı seviyoruz, ana şey bu. Bizi dururken gerçekten düşünemiyorum. Sadece bir süreliğine herkes kendi işini yaptı ve sonrasında tekrar yazmaya devam ediyoruz. Yani, bence başka bir şey yapacağız ve birçok insanın “Ah, tekrar bir araya mı geliyorsunuz?” diyeceği hep aklımızdaydı. Ama ben hiçbir zaman gerçekten- ve hiçbirimiz, grup için de konuşursam- bizi ayrı olarak görmedim. Sadece, herkes kendi hayatını yaşamaya ve kendi işini yapmaya gitti. Mark başka bir gruba (Black Map) başladı ve herkes bir dallanıp budaklandı ve gruptan ayrı olarak kendi hayatlarını yaşadı. Kayıtlar arasında boşluklar olsa da bence bu sağlıklı ve uzun ömürlülük için en iyisi.”

“Sanırım amaç bu yıl bir tane albüm çıkarmak ve bundan sonra bir tane daha koyarsak şaşırmam. Kim bilir, belki bundan sekiz yıl sonra ya da on ya da dört. Kim bilir! Açıkçası artık genç değiliz, bu yüzden engel olan birçok şey var. Bizi müzik yapmayı seven dört kişi olarak görüyorum ve neden bunu yapmayı bırakacağımızı anlamıyorum.”

“Durmak için bir neden yok, yapmayı sevdiğimiz şey bu ve yapabildiğimiz sürece devam edeceğimizi düşünüyorum.”

“Son albümümüzü pek çok kişi beğenmedi. Fakat o albümdeki şarkılar bizim elimizdeki b-side’lardı ve en nihayetinde bunlar da bizim aklımızın bir tarafındaki müziklerdi. Bu b-side kayıtları, Dan The Automator birkaç beste daha ekleyerek tamamen eğlence amaçlı bir şekilde kaydedebileceğimizi önerdi ve son albümümüzde tüm olan biten de buydu.”

“Yeni albüm, dolayısıyla oldukça büyük bir dönüşü de işaret ediyor. Bunu geçmişe dönüş olarak nitelendirebilir miyiz emin değilim, ancak içerisinde bulunduğumuz orta yaş sendromu bizi, daha rock tandanslı bir müzik yapmaya itecek gibi gözüküyor. Bazı insanlar bunu duymaktan hoşlanacaktır, ancak bazıları ise eminim bunu da beğenmeyecektir.“

“Biz küçükken müzik yapan, ve bunu sadece yapmak için yapan kişilerdik. Çünkü müzik yapmayı seviyorduk. Kendi aramızda yine benzer bir duygu var, yine kendimizi bir odada müzik yaparken gibi hissediyoruz çünkü birlikte müzik çalmayı seviyoruz, grupta arkadaşlar olarak birbirimizi seviyoruz. Dolayısıyla sonuçta daha iyi işler çıkaracağımızı düşünüyorum, ya da en azından ben bu şekilde düşünüyorum çünkü biz yapmak istediğimiz işi yapacağız. ”

“Bazı prodüktörlerle tanıştık, bu endüstride çalışan insanlar bize bazı önerilerde bulundu. Sonuç olarak kimle konuşursak konuşalım çoğunluk benzer cümleler kuruyor, onlar da genelde şu şekilde oluyor: “Kayıtlarınızı kendiniz için yapın, fanlarınız için ve sadece eğlenin” diyorlar.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir