The A to Z of David Bowie / Marc Riley & Rob Hughes

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

The A to Z of David Bowie

Sunucu: Marc Riley & Rob Hughes

The A to Z of David Bowie – H Part 2

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her Cumartesi radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz. 

David Bowie’yle ilgili ne konuşsak ne kadar konuşsak hep bir şeyler eksik kalır sanki. Bence bu kadar karmakarışık bir kafa yapısına, hayata ve bazen şarkılara sahip ama bir yandan da çok basit duygulara dokunabilen az sanatçı var. İngiliz radyo programcısı Marc Riley de uzun yıllardır David Bowie’nin kıdemli fanlarından kabul ediliyor. Hatta Riley, David Bowie hayata veda etmeden önce kendisiyle son röportajını gerçekleştiren sunucu olmasıyla kendine bir misyon yüklemiş. Rob Hughes’la bir araya gelen Marc Riley, David Bowie’nin hayatını sadece müziğinin değil hayatındaki birçok önemli kişinin, yerin, anının, hatta bazen bir yiyeceğin ekseninde ele aldıkları The A to Z of David Bowie’yi ortaya çıkarmışlar. Podcastin adından da anlaşılabileceği gibi David Bowie’nin hayatından detayları A’dan Z’ye ele alan ikilinin bence en çok dikkat çeken özellikleri anlattıkları hikayelere istemsizce kattıkları heyecandan nasıl bir çılgın fanlıkla karşı karşıya olduğumuzu anlamamız.

Bu hafta seçtiğimiz bölüm The A to Z of David Bowie podcastinin H – Part 2 bölümü.Tabii anlıyoruz ki David Bowie’nin hayatı 27 harfle özetlenecek kadar da basit değil. Bazı harflerin birden fazla kısmı da bölümler boyunca karşımıza çıkıyor. Bölüm “H is for Hansa!” dye başlıyor. İkili Berlin’deki Hansa Studios ve David Bowie bağlantısı üzerine hikayelerle açılışı yapıyor. Bir süre sonra şunu duyuyoruz: “H is also for Heroes!”. H harfinden gidiyor olunca bölümü dinlerken Heroes nerede diye beklemeye başlıyorsunuz ve tabii ki Heroes albümüyle ilgili birtakım bilgiler de yer yer kulaklarınıza serpiştiriliyor.

Podcasti dinlemeyi ve Bowie’nin hayatını keşfetmeyi bölümlerden küçük bir alıntıyla size bırakıyoruz:

David Bowie’nin harikulade ve korkutucu dünyasına hoşgeldiniz!”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir