Cazgır // Ceren Kocaoğullar & Yiğit Soner

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

Cazgır 

Sunucular: Ceren Kocaoğullar & Yiğit Soner

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her hafta sonu radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz. 

Üniversite radyoları dünyanın birçok köşesinde iletişim sektörünün baş tacıyken ülkemizde bu değeri asla göremeyen, amatör ruhla profesyonel iş yapma konseptinin dibine kadar yaşandığı, ekipmansızlıkla, çoğu zaman bütçesizlikle tehdit altında olan, ama değer verenlerin emekleriyle bir şekilde ayakta kalma savaşı veren mecralardır. Bu haftanın podcasti de ülkemizin güzide üniversitelerinden Koç Üniversitesi’nin radyosu KuRadyo’dan bize seslenen ve şimdi podcast ve blog işine de el atan Ceren ve Yiğit’in Cazgır’ı.

4 senedir her hafta bir caz müzisyeninin hayatını kendi eğlenceli üsluplarıyla ele alan bu ikiliyi sakın tarih kitabı gibi caz anlatıyorlar zannetmeyin. Aksine, bazı kesitleri hikaye gibi bazılarını da ilk kez öğrendikleri anki heyecanla anlatıp, güzel bir denge ve uyum yakalamayı başarıyorlar. 

Seçtiğimiz bölüm ise Cazgır’ın Ella Fitzgerald özel bölümü. Muhteşem sesli Ella’nın hayatından ve müziğinden detayları dinlerken – Cazgır’ın aslında bir radyo programı olmasından dolayı – bolca Ella parçası da dinliyorsunuz. Bu anlamda da Cazgır, keyifli zaman geçirme olasılığını katlayan bir program.

Cazgır’ı her pazartesi 21:00’de radyo.ku.edu.tr ‘de ve Power App’te, podcastleri de Spotify’da dinleyebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir