Microphone Check / Terrace Martin: “I Believe You Should Be Yourself”

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

Microphone Check

Sunucu: Frannie Kelley & Ali Shaheed Muhammad

Bölüm: Terrace Martin: “I Believe You Should Be Yourself”

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her hafta sonu radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz. 

NPR’dan Spotify’a transfer olan seri: Microphone Check

NPR’ın yeri birçok müzikseverde olduğu gibi müzik podcasti üreticisinde de ayrıdır. Microphone Check NPR çıkışlı – ki bu zaten oldukça iyi referans – ama artık Spotify Podcasts’in yıldızı olan podcastlerden birisi. Microphone Check, hip hop kültürüne ve kültürün topluluklarda yarattığı etkilere farklı açılardan ışık tutmaya çalışan bir podcast. Başarılı sanatçıları konuk alarak onların hayat hikayelerini, başarı sırlarını, hayata, müziğe ve hip hop kültürüne bakışlarını kendi ağızlarından bize ileten harika bir seri. Sunucular deneyimli gazeteci Frannie Kelley ve efsane A Tribe Called Quest’ten tanıdığımız Ali Shaheed Muhammad ise bahsettiğimiz derin hip hop dünyasına oldukça hakim iki önemli karakter. İkisi de alanlarında uzman iki sunucu olunca, konuklarla sohbetleri de doyumsuz oluyor, bölümlerin akıcılığıyla da bunu anlayabiliyoruz.

Haftanın podcasti müzisyen, rapper ve prodüktör Terrace Martin’in konuk olduğu 8 Nisan 2016 tarihli Microphone Check bölümü. Bu bölüm, Terrace Martin’i müzisyen kimiliğinin ötesinde bir evlat, bir dost ve iş arkadaşı olarak da tanımanızı sağlayan çok özel bir bölüm. Bölüm boyunca oldukça derin ve özel sayılabilecek konuları bütün içtenliğiyle paylaşan, ilham dalgasını daha ilk cümlelerinde başlatan bir Terrace Martin dinliyoruz. İnsanın kahveleri alıp karşı karşıya oturmuş ve Terrace Martin’den kendi kilometre taşlarının perde arkasını dinliyormuş hissi dinledikçe artıyor sanki. Kendisi sözleriyle bize ilham olurken kendisine ilham olan isimleri de anmayı atlamıyor. Terrace Martin, kendi hikayesi bir yana hip hop kültürünün kapsayıcılığı ve birleştiriciliği üzerine de çıkardığı dersleri bölüm boyunca bizimle paylaşıyor.

Yine anlıyoruz ki gerçek hip hop’un ulaşamayacağı sorun, birleştiremeyeceği topluluk yok – ya da en azından bu kültür böyle doğmuş ve özünü Terrace Martin gibi sanatçılarla korumayı sürdürüyor.

Terrace Martin‘in Microphone Check‘e konuk olduğu bölümü buradan dinleyebilir, podcastin NPR’daki bölümlerine buradan, Spotify’daki yeni bölümlerine ise buradan ulaşabilirs,iniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir