İstanbul’da Etnik Tınılar: Hindi Zahra Konseri

Comments (0) Genel, Konser

Hindi Zahra’yı yıllardır takip etmeme rağmen bir türlü canlı dinleme imkanı bulamamıştım. Açıkçası ilgiyle dinlediğim sanatçıların gerek başarısız canlı performansları, gerekse de başarısız setlist seçimleri nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığım için söz konusu çekincem Hindi Zahra için de geçerliydi. Ancak durum öyle olmadı.

Zorlu PSM Studio’da gerçekleşen konsere ilk şarkısından sonra Türkçe sıcak bir “teşekkürler” mesajı ile başlayan Hindi Zahra, seyirciyi ısıtmak için ikinci parça seçimini en sevilen eserlerinden olan “Imik Si Mik” ‘ten yana kullandı. Konserinde “Set me Free” , “The Blues” ve “The Moon is Full” gibi sevilen eserlerini seslendiren Hindi Zahra, en beğendiğim performansını ara vermeden önce akustik gitar eşliğinde Berberice seslendirdiği eser ile vererek beğenimi kazandı.

Şarkı arasında Fas asıllı olduğunu ve orada dünyaya geldiğini belirten Hindi Zahra, babasının işi nedeniyle birçok ülkeyi gördüğünü ve gittiği ülkelerde yaşadığını belirtti. Bu yüzden, kendisine özellikle Facebook üzerinden gelen “Neden bu süreçte Türkiye’ye gidiyorsun?” sorusuna kalplerin ve müziğin bir yere bağlı olmadığını, bu yüzden de kendi memleketinin kendi müziği olduğunu söylediğini dinleyiciler ile paylaştı. Zahra sözlerini “Kim ya da nereli olursanız olun müzik bizim bölgemiz ve bunu sizinle paylaşmaktan gurur duyuyorum” diyerek noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir