Digging Deep | The Robert Plant Podcast

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

Digging Deep: The Robert Plant Podcast
Sunucu: Robert Plant & Matt Everett
Episode 1 – Calling to you

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her Cumartesi radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz.

Efsane David Gilmour’ın ardından bir başka rock efsanesi, Led Zeppelin’in biricik Robert Plant’i de geçtiğimiz hafta Digging Deep adlı podcastinin ilk bölümünü yayınladı. Robert Plant, kendisine aşağı yukarı her röportajda sorulan şarkıların hikayesi ve yaratım süreci gibi başlıklarda uzun uzun konuşmak istemiş olacak ki podcastle ilgili açıklamalarında hep bir ‘toplu cevap verme’ niyetine değiniyor. Bize göre hava hoş tabii, üstad anlatsın biz hep dinleriz.

Podcastin ilk bölümünde Robert Plant, 1993’te çıkan Fate of Nations albümünün açılış parçası olan “Calling to You”dan bahsediyor. Parçanın hikayesinin ve tamamlanma sürecinin detayları bir yana, Robert Plant’in uzun bir yolculuk olarak gördüğü podcast serisinin neden tam da bu zamanda başladığı, neden Plant’in bir iletişim aracı olarak podcasti seçtiği gibi soruların da cevaplarını araya serpiştirilmiş olarak duyabiliyoruz. Digging Deep’in ilerleyen bölümlerinde sürpriz konukların olacağı da söyleniyor. Led Zeppelin fanlarını fazlaca heyecanlandıran bu podcastin de takipçisiyiz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir