Fake Plastic Podcast by Alternate Thursdays

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

Fake Plastic Podcast

Sunucu: Alternate Thursdays

“Daydreaming” / Radiohead Come Full Circle

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her Cumartesi radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz.

Radiohead’in Fake Plastic Trees şarkısı, podcastin başlığını gördüğünüzden beri kafanızda çalıyor olabilir, doğrudur. Fake Plastic Podcast’te tam da bu amaca yönelik bir başlıkla sadece ama sadece Radiohead konuşan insanları dinliyoruz. Alternate Thursdays adlı yaratıcı prodüksiyon işleri yapan bir ekibin elinden çıkan Fake Plastic Podcast’in her bir bölümü bir başka Radiohead şarkısına, klibine ya da canlı performansına ayrılıyor. Yer yer müzikologların, farklı sanatçıların ve uzmanların görüşlerinin alındığı seride ara ara sevdiğimiz Radiohead melodilerini duymak da kaçınılmaz. Bu hafta size podcastin en son yayınlanan bölümü olan “Daydreaming” / Radiohead Come Full Circle bölümünü seçtik. Alternate Thursdays kibi bu böölümde Radiohead’in 2016’da hepimizi sevindiren A Moon Shaped Pool albümünde yer alan Daydreaming parçasını inceliyor.

Podcasti harika yapan noktalardan birisi, bazı bölümlerde Radiohead’in adeta bir akademik tez konusu olarak ele alınıp, eser ortaya çıkarken kullanılan tekniklerin de konuya dair bilgisi olmayan insanların anlayabileceği şekilde anlatılması. Ayrıca şarkı sözü analizleri, Radiohead’in genre’lar arası kaymaları, grup üyeleriyle ilgili bilinmeyenler gibi birçok alt konuyu da seri boyunca duymanız mümkün.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir