Atlantic Podcasts: Inside the Album – Vance Joy

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

Atlantıc Podcasts: Insıde The Album

Sunucu: Jesse Cannon

Inside the Album – Vance Joy

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her Cumartesi radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz. 

Atlantic Records

Ahmet Ertegün

Atlantic Records’ın müzik tarihindeki önemini uzun uzun konuşabiliriz, sayfalarca anlatabiliriz. Milli gururumuz Ahmet Ertegün’ün Herb Abramson’la birlikte 1947’de Los Angeles’ta kurduğu plak şirketi, kuruluşundan bu yana küresel müzik sektörüne yön veren, oyunun kurallarını değiştiren sanatçıları dünyaya sundu. Led Zeppelin, AC/DC, Ray Charles, Bruno Mars, Cher, Paramore gibi farklı türlerde müzik icra eden birçok başarılı sanatçı ve grup kariyerlerinin öneli kilometre taşlarını Atlantic Records’la yaşadılar. 

Atlantic Podcasts

Bu küçük özetten sonra gelelim haftanın müzik podcastine. Atlantic Records, Atlantic Podcasts adı altında iki yayınla karşımızda: Inside the Album ve What I’d Say. Bu hafta sizin için Inside the Album serisinin Vance Joy özel bölümünü seçtik. Bölüm boyunca prodüktör ve yazar Jesse Cannon’un anlatımıyla ve sorularıyla Vance Joy’un 2018’de yayınlanan “Nation of Two” albümünün ortaya çıkmasında katkıda bulunan birçok insanın anılarını ve görüşlerini dinliyoruz. Hem James Gabriel Keogh aka Vance Joy‘a hem de Avusturalyalı folk müzik sanatçısının kayıtlarında, markalaşma sürecinde ve albümün prodüksiyonunda emeği geçen farklı kişilere yöneltilen sorularla “Nation of Two” albümüne çok daha geniş bir açıyla yaklaşabiliyoruz.

Inside the Album serisi, bir albümün yaratılış sürecinde dışardan görünmeyen kahramanların süreci ne kadar büyük manevralarla şekillendirdiğini anlamak için çok önemli bir kaynak görevi görüyor. Aynı zamanda güncelliğini kaybetmeyen bir formatla yayınlar sürdüğü için, arşivlik bölümler ortaya çıkıyor.

Inside the Album – Vance Joy podcastini Apple Podcasts, Google Podcasts ve resmi web sitesinden dinleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir