Soundtracking with Edith Bowman

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

Soundtracking with Edith Bowman

Sunucu: Edith Bowman

Episode 149: Richard Curtis & Danny Boyle

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her hafta sonu radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz. 

Bu haftaki podcast önerimiz hem sinemanın uçsuz bucaksız köşelerinde hem de müziğin götürdüğü yerlerde dolanmayı sevenler için. İskoç radyo programcısı Edith Bowman kolları sıvamış ve sevdiğimiz filmlerin bir bütün haline gelmesinde büyük payı olan ses tasarımcılarını, mühendislerini ve bestecileri bir bir konuk aldığı podcast olan Soundtracking’i yaratmış. Edith Bowman bazı bölümlerde filmlerin senaristlerini, yönetmenlerini veya prodüktörlerini konuk alıp film müzikleri ekseninde harika sohbetlerle de karşımıza çıkabiliyor. Birkaç yıldır süren ve podcastçilik müessesesinde artık ağır toplardan birisi kabul edilen Soundtracking’den sadece müzik ve sinema endüstrisine dair değil, podcast formatı ve sürdürülebilirlik gibi konulara dair de öğrenecek çok şey var. 

Soundtracking’in en yeni bölümünde Edith Bowman’a. 28 Haziran’da ülkemizde vizyona giren, dünyada kendisinden başka kimsenin efsanevi müzik grubu The Beatles‘ı bilmediğini fark eden bir adamın hikayesini konu eden Yesterday’in senaristi Richard Curtis ve yönetmeni Danny Boyle eşlik ediyor.

Edith Bowman her bölümde bahsi geçen parçaları derlediği listeleri de Spotify üzerinden paylaşıyor. Bir yandan da kendi sosyal medya hesaplarından dinleyicileriyle iletişimi harikulade sürdürmeyi başarıyor. Belki de bu kadar uzun süredir bu endüstride başarılarla anılmasının ve sevilmesinin de sebebi budur (Hatta bu anlamda bana biraz Radyo Eksen’imizin biricik Gülşah Güray’ını da hatırlattı).

Soundtracking with Edith Bowman podcastinin 149. ve Richard Curtis ve Danny Boyle’un konuk olduğu bölümünü buradan dinleyebilir, podcastin resmi sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir