Heat Rocks // Oliver Wang & Morgan Rhodes

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

Heat Rocks

Sunucu: Oliver Wang & Morgan Rhodes

EP95: David Ma on GZA’s “Liquid Swords” (1995)

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her Cumartesi radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz. 

Heat Rocks.gazeteci Oliver Wang ve müzik danışmanı Morgan Rhodes’un bazen müzik sektörünün mutfağında pişmiş önemli isimleri. bazen de tamamen canları kimi isterse onu konuk alıp hayatlarına dokunan bir albümle ilgili enine boyunca sohbet ettikleri bir podcast. Heat Rocks’ın en iyi yanlarından birisi ise genre sınırlaması olmaması. Yani bir bölümde kült bir rock albümüyle ilgili sohbetleri dinlerden diğer hafta old school hip hop’tan örnekler duyabiliyorsunuz. 

Heat Rocks’ın 95. bölümüne David Ma konuk olmuş ve GZA’nın 1995 yılında çıkan Liquid Swords albümünü birçok açıdan ele almış David Ma başkan. Yazar David Ma,.The Guardian, Pitchfork, Rolling Stone, The Source gibi mecralarda kendini duyurmuş. büyütmüş bir müziksever ve eleştirmen. Kendisi aynı zamanda yakın zamanda detaylı bahsedeceğimiz Dad Bod Rap Pod’un da sunucusu. Belli ki hayatında hip hop’un önemli bir yeri var ve birçok old school hip hop seven insanın saygı duyduğu. önünde eğildiği GZA’ya da bambaşka bir hayranlığı var David Ma’nın. Tabii bölüm boyunca bu hayranlığın baskın geldiği yorumlar duyabiliyoruz ama GZA da neyse ki abartılınca hoş karşılanması gereken bir usta 🙂 GZA’yı henüz tanımayanlara da hip hop tarihinde kelime dağarcığı en yüksek kişilerden ve kıvrak zekalı söz yazımı konusunda en büyüklerden gibi bir özet yapmak yanlış olmaz.

Heat Rocks’ın yeni bölümleri perşembe günleri bizimle buluşuyor. Sunucular her bölümde o bölümle alakalı bir Spotify playlisti de sunuyor. Podcastle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir. bahsi geçen bölümü ise buradan dinleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir