bi’bak: Yerli Müzik // Murat Meriç

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

Küratör: Murat Meriç

Bölüm:2 – Anadolu-Pop’tan Türkçe söyleyen Avrupalılara

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Bu haftadan itibaren her Cumartesi radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşacağız.

bi’bak

Bu hafta Berlin çıkışlı, kar amacı gütmeyen, sanatın, akademinin ve toplumsal gelişimin iç içe olduğu bağımsız bir sanat oluşumu olan, bi’bak’ın bi’bak audio uzantısında karşımızda çıkan, müzik tarihçisi Murat Meriç küratörlüğündeki podcast serisi Yerli Müzik’ten bahsedeceğiz.

Yerli Müzik, Türkiye siyasi tarihine müzikle ışık tutan bir seri. Biz bu hafta serinin 2. bölümü olan “Anadolu-Pop’tan Türkçe Söyleyen Avrupalılara”yı seçtik. Bu bölümde sizi 60’lardan esintiler, Türkçe sözlü müziğe yanaşan yabancı şarkıcılar, bozuk aksanlar ve Anadolu-pop bekliyor. Yerli Müzik, arşivlik denebilecek, kaliteli müzikle ve Murat Meriç’in kitaplarından, etkinliklerinden, YouTube videolarından alışkın olduğumuz harika anlatımıyla harmanlanmış başarılı bir seri. Türkiye’nin müzik tarihine dair yazılı kaynaklar bile oldukça azken sözlü ve sesli bir kaynak olması ve sadece müziğe değil siyasi tarihe ve toplumsal meselelere de ışık tutması açısından da bizi her bölümde oldukça memnun ediyor.

Bi’bak: Yerli Müzik podcastleri Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Anchor, PodBean, PocketCasts ve RadioPublic üzerinden dinlenebilir.

Bi’bak: Yerli Müzik Facebook

Murat Meriç Twitter , Instagram

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir