The David Gilmour Podcast

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

The David Gilmour Podcast

Sunucu: David Gilmour

Episode 1 – The Black Strat

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her Cumartesi radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşacağız.

Bu hafta seçtiğimiz podcast Pink Floyd’un efsane gitaristi ve vokalisti David Gilmour’un ‘hayırlı bi iş için’ yaptığı The David Gilmour Podcast. Geçtiğimiz aylarda David Gilmour kendisine ait 120 gitarı açık arttırmayla satacağını ve gelirini de yaptığı yardım projelerine ve parçası olduğu derneklere bağışlayacağını duyurmuştu. 3 bölümlük podcast serisinin her bölümünde hem müzik tarihi için hem de kendisi için önemli gitarlardan bahsedeceğini duyuran Gilmour, podcastin ilk bölümünü de dün yayınladı. Üç bölüm David Gilmour fanlarını keser mi bilmiyoruz ama ustadan kısa kısa da olsa hikayeler duymak bile yeterince heyecan verici.

İlk bölümün konusu olan gitar ise adına kitap yazılmış, 1969’dan beri Gilmour’ın elinde olan The Black Strat. David Gilmour’ın The Black Strat’le döktürdüğü albümler arasında Wish You Were Here, Dark Side of the Moon ve The Wall da bulunuyor. Yani ismi tanıdık gelmese de sesini oldukça iyi tanıdığınız bir gitar bu Black Strat.

Aklınıza “Yahu niye böyle yapıyor? Kendisi için böylesine kıymetli bu gitarı nasıl satar bu adam?!” gibi sorular geliyor olabilir. Bu sorunun cevabı ve gitarın hikayesi için sizi podcaste alalım.

The David Gilmour Podcast – Episode 1: The Black Strat podcastini Spotify üzerinden dinleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir