Stay Free: The Story of The Clash // Chuck D

Comments (0) Genel, Hafta Sonu, Serbest Bölge

STAY FREE: The Story of The Clash

Sunucu: Chuck D

Podcast kültürü dünyada epeyce eski kabul edilmesine rağmen Türkiye’de son yıllarda popülerleşti. Bunda eski radyo kültürüne özlemin ve açtığımız her frekansın bize aynı müziği ve reklamları sunmasının etkisi elbette büyük. Hoparlörün öbür ucundaki mikrofondan başlayan ve zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen muhabbeti özlüyor galiba insanlar. Her hafta sonu radarımıza takılan, dinlemekten keyif aldığımız kültür, sanat ve müzik podcastlerini sizinle paylaşıyoruz. 

Punk ve hip hop özünde benzerlik gösterebilen iki tür olmakla beraber genelde iki tarafın fanları bu benzeşmeleri reddeder ve bu tartışma hep büyür gider. Bu hafta adeta dünyaları çarpıştıran bir podcast önerisiyle geldik. Efsane İngiliz punk grubu The Clash’in müzik serüvenini dinleyebileceğiniz Stay Free serisinin en önemli detayı ise anlatıcının yine bir efsane olan hip hop grubu Public Enemy’den Chuck D olması. Dünyalar tam da bu noktada çarpışıyor!

Chuck D seri boyunca yer yer Public Enemy ve The Clash özelinde, bambaşka görülen müzik dünyalarındaki iki efsane grubun aslında ne gibi ortak dertleri olabileceğine değinirken bir yandan da The Clash’in hikayesini hem bir dinleyici hem de gerçek bir hikaye anlatıcısı olarak bizlere sunuyor. Chuck D’yi böylesine büyük bir usta yapan şeyin de kendisinin hikaye anlatıcılığı metodları olduğunu düşünürsek bu seri hem The Clash fanlarını hem de iyi hikaye severleri kesinlikle memnun edecektir.

Seri 2019’un başında yayınlanmaya başladı ve geçtiğimiz nisan ayında 8. bölümüyle noktalandı. Arşivlik diyebileceğimiz bu podcastin devamını isteyenler harekete geçmiş olsalar da henüz konuyla ilgili bir gelişme olmadı. Serinin yaratıcıları da Chuck D de bu konuda herhangi bir yorumda bulunmadı ama devamı olsa hiç hayır demeyiz ve bu konunun da takibindeyiz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir